Wat Te Doen Als U Geen E-Mail Hebt Ontvangen Op Uw Outlook Account?

E-mailservices zijn een belangrijk onderdeel van ons leven geworden als u uw vertrouwelijke informatie met vertrouwen kunt delen met de persoon die mijlenver van u verwijderd is, dit alles dankzij deze mailingservices. Ze hebben u de flexibiliteit geboden om altijd en overal te werken en in contact te blijven met uw team.

Outlook is een van de meest gebruikte e-mailservices in de huidige tijd, omdat het een Microsoft-product is waarop u kunt vertrouwen op de back-up en codering. Soms, vanwege een onbekende fout, ontvangt u uw berichten mogelijk niet in uw inbox. Om te weten hoe u uw berichten in uw inbox kunt terugkrijgen, volgt u de onderstaande stappen zorgvuldig of kunt u ook naar Outlook Klantenservice Nederland gaan.

Controleer uw ongewenste e-mail:

Klik in uw accountmapmenu op de map Ongewenste e-mail en zoek naar de ontbrekende e-mails. Als u berichten vindt die u niet als ongewenste e-mail had moeten markeren, klikt u met de rechtermuisknop op het bericht en kiest u Markeren als geen ongewenste e-mail. De berichten worden automatisch naar je inbox verplaatst.

Controleer je inboxfilter en sorteer Instellingen:

U ontvangt de berichten mogelijk niet als er een filter of sortering op de berichten is toegepast. Voor toegang tot Filteren en sorteren klikt u op de beschikbare filteroptie bovenaan het scherm en selecteert u Alles. Als u uw berichten opnieuw wilt sorteren, klikt u op Filter en selecteert u vervolgens Sorteren op en sorteert u ze op datum of van een specifieke persoon.

Controleer het tabblad Overig:

Als ‘Focused’-bericht voor u is ingeschakeld, staan ​​​​sommige berichten mogelijk op het tabblad Overig. U moet uw berichten op het tabblad Overige bekijken en vervolgens met de rechtermuisknop klikken en Verplaatsen naar Postvak IN met focus kiezen.

Controleer uw lijsten met geblokkeerde afzenders of veilige afzenders:

Om de geblokkeerde lijst te controleren, klikt u op de knop Instellingen en selecteert u Opties. Selecteer nu Mail en vervolgens Ongewenste e-mail en selecteer vervolgens Geblokkeerde afzenders. Als u het adres van de afzender ziet onder de lijst Geblokkeerde afzenders, selecteert u het adres en selecteert u Verwijderen en vervolgens opslaan. Als het er niet is, kun je ze toevoegen als Veilige afzender, klik op instellingen en open de Opties en selecteer E-mail en vervolgens Ongewenste e-mail en selecteer tenslotte Veilige afzender. Voer het opgeslagen afzenderadres in en selecteer Verwijderen > Opslaan.

Controleer het doorsturen van e-mail:

Als je een ander account hebt ingesteld om door te sturen naar je Outlook-account, zorg er dan voor dat het doorsturen niet is verlopen en correct is ingesteld.

Controleer of je inbox vol is:

Als je inbox vol is, ontvang je de berichten mogelijk niet. Verwijder wat ongewenste e-mail en probeer het na het vernieuwen.

Als je nog steeds een probleem krijgt, moet je met een deskundige hierover praten, kies gewoon je telefoon en bellen met Outlook telefoonnummer. Aarzel niet om te bellen, want ze zijn 24 * 7 beschikbaar om uw problemen op te lossen.