Zijn Er Manieren Om Outlook-Problemen Op Te Lossen?

Outlook zet elke maand nieuwe mijlpalen met de efficiënte functies en het toenemende aantal gebruikers. De e-mailservice heeft vanaf het begin zijn kracht en consistentie bewezen. Outlook is momenteel veel gericht op e-mail / agenda-clients in de zakenwereld en ze groeien briljant. Maar aan het eind van de dag is het een technologie die in het verleden vele malen is uitgevallen. Je hebt misschien al vaak gehoord dat de Outlook-server niet beschikbaar is. Dus, is er een manier om Outlook-problemen op te lossen?

Als dat gebeurt, als je niet een hele reeks trucjes uit je zak kunt halen, zou je jezelf in een wereld van pijn kunnen bevinden. Het oplossen van problemen met dit Microsoft-product is eenvoudig en de Outlook Helpdesk Nederland maakt het nog eenvoudiger door ze te vereenvoudigen:

  1. Scan PST

Zoek naar de PST-bestanden en verwijder ze. Deze bestanden zijn verantwoordelijk voor het ontwikkelen van fouten in uw e-mailaccount. Ze verhinderen dat de mailservice goed werkt en het begint problemen te veroorzaken. Het eerste dat u moet doen, is scanpst.exe uitvoeren voor elk PST-bestand. Om Scan PST uit te voeren, moet u het uitvoerbare bestand scanpst.exe vinden. Terwijl u dit doet, moet u er rekening mee houden dat het enige tijd zal duren voordat het wordt uitgevoerd. Het maakt een back-up van uw gegevensbestand, scant op fouten en repareert als er fouten worden gevonden.

  1. Hernoem het OST-bestand

Het is ook een vrij eenvoudige manier voor een quickfix om problemen in Outlook op te lossen. Vaak blijft het lokaal in de cache opgeslagen gegevensbestand in de e-mail. Het hernoemen van dit OST-bestand lost veel problemen op. Sluit eenvoudig het e-mailaccount en open de map waarin u deze gegevensbestanden kunt vinden. Zorg ervoor dat de extensienamen .ost zijn en ga dan pas verder met het wijzigen van de extensie in iets als .old. Open nu de e-mail opnieuw en het zal dat OST-bestand opnieuw opbouwen en uw account zal perfect werken.

  1. Profiel verwijderen/opnieuw opbouwen

Als alle andere methoden niet werken of als u een heel snelle oplossing wilt, kunt u het Outlook-profiel eenvoudig verwijderen/opnieuw installeren of verwijderen. U moet voorzichtig zijn met deze stap, want als uw account werkt met een POP-account, moet de huidige Inbox worden geëxporteerd als een gegevensbestand. Deze Microsoft-mailservice kan worden verbonden met een Exchange-server of IMAP-account, dit proces is alleen vereist voor het verwijderen van het profiel en het opnieuw toevoegen ervan. Vervolgens kunt u het Configuratiescherm > Ga naar Mail > Profiel verwijderen openen.

Laat ons weten welk proces voor uw account heeft gewerkt!

Mocht u tijdens het proces in de problemen komen, struikel dan niet, wij zijn er om u te helpen. Geef ons een bellen Outlook Nederland en deel uw probleem met ons. We hebben een sterk team gebouwd om alle technische problemen op te lossen en ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.